Waarom een carriereswitch dé oplossing kan zijn

Herkenbaar? 

Ken je dat gevoel? Je bent aan het werk, maar diep van binnen weet je dat het niet helemaal is wat je zoekt. Je hebt het gevoel dat er iets ontbreekt, dat je niet ten volle je potentieel benut en er meer in je mars zit. Lees dan ons artikel over het nemen van een carrièreswitch. 

Je bent zeker niet de enige die dit herkent. Veel mensen ervaren op een bepaald punt in hun carrière dat hun huidige baan niet 100% geschikt voor hen is. En dat is oké. Het is eigenlijk een teken dat je groeit en jezelf beter leert kennen. Het is een natuurlijk onderdeel van je professionele ontwikkeling om te ontdekken wat echt bij je past. 

Het kan verschillende redenen hebben waarom je je huidige baan niet helemaal vindt passen. Misschien voel je je beperkt in je creativiteit en ideeën, of mis je de uitdaging die je nodig hebt om jezelf te ontwikkelen en groeien. Misschien bots je met de bedrijfscultuur of voel je je niet gewaardeerd voor de inzet die je toont. Maar het kan ook dat je simpelweg ontdekt dat je passie en interesse elders liggen, in een ander vakgebied of industrie.  

Twijfel jij over een nieuwe baan en overweeg je een carriereswitch? Doe het! Hier zijn een aantal redenen waarom een carriereswitch een goed idee is. 

 1. Uit je comfortzone stappen levert je een hoop op.  
  Het gezegde luidt dat kansen buiten je comfortzone liggen. Het is misschien veilig om te blijven waar je bent, maar het kan ook saai zijn. Als je merkt dat je huidige baan en cv een beetje voortkabbelen zonder uitdaging, is het tijd om een nieuwe weg in te slaan. Ontdek een nieuwe roeping die je energie en werkgeluk oplevert. 
 1. Je weet nu beter wat je wilt in het leven.  
  Je bent waarschijnlijk een paar jaar verder dan toen je op de middelbare school je studiekeuze moest maken. Inmiddels heb je veel stappen gezet en weet je beter wat je wel en niet wilt in het leven. Dit geldt ook voor een carrièreswitch. Je hebt een beter beeld van je interesses en kwaliteiten, en dit kan van pas komen bij het kiezen van een nieuwe baan. 
 1. Je kent je kwaliteiten en sterke en zwakke punten beter. 
  In vergelijking met je jongere zelf weet je nu veel beter waar je interesses liggen, maar ook wat je sterke en zwakke punten zijn. Na enkele jaren werkervaring heb je een duidelijker beeld van welke werkzaamheden wel en niet bij je passen. Dit inzicht kan je helpen bij het maken van een succesvolle carrièreswitch. 
 1. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling.  
  Je bent nooit te oud om te leren! Blijf je horizon verbreden en jezelf ontwikkelen. Het is zonde om je ambities weg te stoppen. Je weet nu beter dan ooit welke richting je op zou willen, dus waarom zou je dat niet gebruiken als input voor een cursus, opleiding of carrièreswitch? 
 1. Je streeft naar werkgeluk.  
  Werk neemt een groot deel van je leven in beslag, dus het is belangrijk dat je een goede balans hebt en werkgeluk ervaart. Geluk en positiviteit in je werk zijn essentieel voor een gezond werkklimaat. Door een leuke baan te hebben, kun je stress verminderen en voorkom je een bore-out of, erger nog, een burn-out. 

Dus, als je twijfelt over een nieuwe opleiding of baan en overweegt om een carrièreswitch te maken, is het tijd om actie te ondernemen. Uit je comfortzone stappen, jezelf ontwikkelen en streven naar werkgeluk zijn stappen in de goede richting. Het is nooit te laat om te veranderen en een carrièreswitch kan je de voldoening en uitdaging brengen waar je naar verlangt. Neem de regie over je carrière en ga voor een nieuwe kans! 

Andere blogs